EmailFacebookLinkedIn

Chantal zet zichzelf op de kaart, zij is onze professional.

Wij zijn Prokino, dit is Chantal…

Chantal werkt met een kleine onderbreking nu alweer meer dan 13 jaar bij Prokino Kinderopvang in de regio Zeeland.  Direct na het afronden van haar opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) heeft Chantal de functie van pedagogisch medewerker op de groep aangeboden gekregen. Daarna heeft ze over de jaren heen meerdere functies bekleed binnen de organisatie.

Vertel eens Chantal, hoe ben jij bij Prokino gestart?
“Ik ben gestart als stagiaire, heb gewerkt als pedagogisch medewerker op de groep en heb een lange periode gewerkt als managementassistente voor de clustermanager in de regio Zeeland. Een uitdagende en veelzijdige functie waarin ik heel veel kon doen, zien en leren. Van locatiebeheer tot vacatures plaatsen en alles wat daartussen zat. Met deze bagage ben ik twee jaar geleden gestart in de functie van functioneel beheerder van Kidsvision en Konnect. Kidsvision is het programma dat gebruikt wordt voor de kindplanning en alle administratieve taken daaromheen. Denk hierbij aan het opmaken van een contract en aanmaken van facturen. Konnect wordt ingezet voor de planning en communicatie met ouders op de groepen.

De switch die ik heb gemaakt naar ICT is bijzonder, maar tegelijkertijd liggen hier ook mijn kwaliteiten. Ik vind het heel leuk dat al mijn kennis die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld echt gebruik en nodig heb in deze functie.”

Wat zijn jouw talenten?
“Ik heb het talent om heel zelfstandig te werken en dingen op te pakken. Mijn leergierigheid zet ik altijd in om te blijven ontdekken en leren. Het is een verrijking dat ik op de groepen van de kinderopvang heb gewerkt. Het is een brede basis die ik elke dag nog inzet en nodig heb in mijn huidige functie. Ik help mijn collega’s bij het oplossen van problemen met de systemen en heb een goed referentiekader van hun werk.”

Hoe werk je samen met je collega's?
“Wij werken in een landelijk team en voornamelijk vanuit huis. We overleggen veel via Teams en de chat staat de hele dag open. Natuurlijk is het leuker om elkaar fysiek te zien en te spreken, maar het werken op afstand is geen belemmering in het werk en de serviceverlening. Onze samenwerking is goed en we verdelen de taken onder elkaar. We spreken ook regelmatig af om elkaar te ontmoeten op kantoor en dat is dan superleuk om de gehele dag fysiek met elkaar samen te werken. Iedereen heeft zo ook zijn/ haar eigen specifieke expertise en die zetten we goed in. We vullen elkaar goed aan.”

En hoe ziet een typische werkdag eruit?
“Om 9 uur zet ik mijn laptop aan met een koffie. De eerste vragen stromen binnen via de ticketbox en ik overleg met mijn collega’s over de taakverdeling van de dag. Tussendoor belt via Teams nog een collega met een korte vraag. In de middag hebben we een online meeting en bespreken we de lopende projecten. Ik sluit de dag af met het beantwoorden van de mailbox. Mijn laptop gaat dicht en ik kijk met plezier terug op de werkdag waar ik veel collega’s heb kunnen helpen en vragen heb kunnen beantwoorden.”

Waar krijg je energie van?
“Samenwerken aan projecten geeft mij energie en zeker als je het project dan afrondt met een goed resultaat. Alle puzzelstukjes vallen dan op hun plek. Daar krijg ik een boost van. Maar ik krijg ook energie als ik zie dat ik mijn kennis kan inzetten, antwoorden weet op complexe vragen en onze klanten, de collega’s, snel kan helpen.”

En waar ben je het meest trots op?
“De groei binnen Prokino is iets waar ik trots op ben. Mijn kennis wordt gezien en op een nieuwe manier ingezet. Door te groeien en kansen te zien ben ik gekomen waar ik nu sta.
Door het onderlinge teamverband voel je je onderdeel van het grote geheel en hele organisatie. Die betrokkenheid is belangrijk. Elke medewerker is belangrijk, vormt een puzzelstukje en is belangrijk om tot resultaat te komen.”

“Prokino heeft mij de mogelijkheden geboden om te groeien en gezorgd dat ik ben gekomen op de plek waar ik nu zit. Toen er organisatieveranderingen doorgevoerd werden en mijn functie kwam te vervallen, is er echt gekeken naar mijn talenten en hebben we samen gezocht naar de juiste stap in mijn loopbaan.
De ervaring en kennis die ik heb opgebouwd bij Prokino worden gezien en ingezet. Dat is mooi en voelt goed.”

Tot slot...
"Mijn collega’s bij Prokino maken dat het elke dag leuk is om te werken. Ook al werken wij veel digitaal, de verbinding is goed en het digitaal werken is geen belemmering om resultaat te halen en samen te werken. Afgelopen jaar is er een teamdag georganiseerd. Een topdag met leuke activiteiten en het allerleukste; een dag samen met mijn collega’s. Want we doen het samen!”


 

Professionele kinderopvang, dat is wat wij bieden. Zet jij jezelf, net als Chantal, op de kaart? Bekijk dan onze actuele vacatures op deze pagina en solliciteer! Wij maken graag kennis met jou.

 

Dit interview is volledig uit de praktijk gegrepen. In verband met de privacy van onze collega's gebruiken we niet hun echte naam bij het publiceren van de interviews.