EmailFacebookLinkedIn

Daphne zet zichzelf op de kaart, zij is onze professional.

Wij zijn Prokino, dit is Daphne…

Daphne werkt op het Service Centrum van de HRM-afdeling op het hoofdkantoor. De organisatie en de afdeling HRM hebben de afgelopen jaren een groei doorgemaakt. “Het is mooi om onderdeel te zijn van een groeiende organisatie en onze afdeling voelt als thuiskomen. Samen met fijne collega’s aan de slag, top!”, vertelt Daphne.

Hoe ben je bij Meander-Prokino gestart?
“Ik ben bij Meander-Prokino gekomen na een overname van een andere kinderopvangorganisatie. Ik heb nog geen dag spijt gehad van deze beslissing om de switch te maken naar een nieuwe functie en een nieuwe organisatie, omdat ik veel kansen en ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Hierdoor blijft mijn werk leuk, afwisselend en leerzaam.”

Werken voor een maatschappelijke organisatie is voor Daphne een grote plus; het maakt het werk interessant. Het werken op het HRM Service Centrum is leuk en afwisselend. Het team is gezellig en er werken verschillende mensen die elkaar goed aanvullen. Iedereen werkt met zijn/ haar eigen talent mee om zo goed mogelijk service te verlenen aan de medewerkers van Meander-Prokino. “Fijn dat we allemaal met ons eigen talent de puzzel compleet maken.”

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?
“Als team starten we met een werkoverleg, meestal online. Hierin wordt besproken waar iedereen die dag mee aan de slag gaat en welke overleggen er gepland staan. Maar het gebeurt vaak dat een dag anders loopt dan ik 's ochtends verwacht, doordat er ad hoc zaken tussendoor komen. Hier moet je mee om kunnen gaan, maar zelf vind ik het geen probleem dat een dag onvoorspelbaar is. Ik zie dat juist als een stukje dynamiek.”

Wat zie jij als jouw talenten?
“Mijn talent is dat ik goed structuur weet aan te brengen in de verschillende werkzaamheden. Daarnaast kan ik goed prioriteiten stellen. Mijn glas is altijd halfvol! Ik trek dingen graag naar me toe en duik niet weg voor een uitdaging. Ik zie niet snel obstakels op de weg.

Op onze afdeling staat ‘omdenken’ centraal, maar dat is voor mij niet nieuw. Ik heb een brede kennis van de kinderopvang omdat ik diverse rollen heb vervuld en kan hierdoor ook schakelen op verschillende onderwerpen."

En Daphne, waar krijg je energie van?
“Van nieuwe projecten oppakken! Het leuke aan projectmatig werken is dat ik met meerdere mensen uit de organisatie samenwerk. Hierdoor heb ik al veel nieuwe collega’s leren kennen en dat is leuk. Het succesvol afronden van een project geeft dan nog een ‘plus’ in de energie die ik krijg. Afgelopen periode heb ik bijvoorbeeld samen met twee collega’s training gegeven over een intern systeem aan de collega’s in het land. Zij gaven terug dat ze deze instructie en training fijn vonden. De training zorgt ervoor dat iedereen efficiënter en met minder fouten kan werken. Ik ben trots op het resultaat!”

Lachen en plezier hebben op het werk is voor Daphne ook belangrijk. En daar hoeven ze op de afdeling HRM geen moeite voor te doen, want als zij op kantoor samenwerken – standaard op de donderdag - wordt er veel gelachen, met en ook om elkaar. “Maar natuurlijk is dat altijd met respect voor elkaar, we lachen elkaar niet uit.”

Wat is/ was een hoogtepunt voor jou?
“De afgelopen jaren is de organisatie gegroeid en op het HRM Service Centrum zijn wij gaan werken met een nieuw systeem. De ontwikkeling van dit systeem was superleuk; ik heb hierdoor veel geleerd over procesontwikkeling. Vanuit onze afdeling werken wij nu veel procesmatiger, efficiënter en hebben we geleerd om te werken in verschillende systemen. Elke dag leren wij nog bij en de ontwikkeling staat niet stil.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?
“Wanneer ik collega’s op de afdeling of in het land goed heb kunnen helpen. Ik word blij als ik een lastige kwestie heb kunnen oplossen en een medewerker goed/ positief kan informeren. Een positieve klantervaring, met een blije en tevreden medewerker; dat is waar voor ik het voor doe.”

En tot slot...
"Samenwerken met anderen is belangrijk. De dynamiek speelt een grote rol. Binnen onze organisatie werken er leuke en gezellige mensen. Het is een dynamische omgeving met veel afwisseling in het werk. Als je ervan houdt om snel te schakelen en mee te werken aan ontwikkeling van een mooie stichting, dan ben je bij Meander-Prokino aan het goede adres! Om succesvol te zijn binnen de organisatie moet je mensgericht en sociaal zijn. En o ja, natuurlijk ook heel gezellig. 😉"
 


 

Professionele kinderopvang, dat is wat wij bieden. Zet jij jezelf, net als Daphne, op de kaart? Bekijk dan onze actuele vacatures op deze pagina en solliciteer! Wij maken graag kennis met jou.

 

Dit interview is volledig uit de praktijk gegrepen. In verband met de privacy van onze collega's gebruiken we niet hun echte naam bij het publiceren van de interviews.