EmailFacebookLinkedIn

Werken en leren bij Meander-Prokino

 

Bij Meander-Prokino kun jij jezelf zijn en is er ruimte voor ontwikkeling en groei. Werken en leren gaan bij ons hand in hand. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden. Op deze pagina vind je meer informatie over zij-instroomtrajecten, opleidingen, BBL (beroeps begeleidende leerweg) en stage lopen bij Prokino Kinderopvang én Prokino Zorg. Lees gauw verder! 

BBL 

Werken en leren combineren met een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg)? Prokino investeert graag in jouw toekomst! Ben je minimaal 20 jaar, in het bezit van een diploma op HAVO, VWO of MBO-3 niveau en wil je graag werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang - maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Wij geven jou de mogelijkheid om met een werk-leertraject aan de slag te gaan en je diploma voor Pedagogisch Medewerker niveau 3 of 4 te behalen. Je gaat 1 dag per week naar school en werkt 16 tot 24 uur op één van onze kinderopvanglocaties. 

Gedurende de opleiding krijg je diverse leeropdrachten die je op de groep in de praktijk uitvoert. Wij betalen jouw opleiding en je ontvangt meteen een passend salaris. Dit hele traject rond je in twee jaar af, waarna je gekwalificeerd bent als pedagogisch medewerker.  

Interesse? Stuur ons via onderstaande knop jouw CV en motivatie! Wij gaan graag met je in gesprek. 

Pedagogisch medewerker in ontwikkeling 

Het behalen van een aanvullend bewijs kan ervoor zorgen dat jij (weer) aan de slag kunt in de kinderopvang. Heb jij een opleiding die voorheen bevoegdheid gaf om te mogen werken in de kinderopvang maar nu niet meer? Of mag je wel op de buitenschoolse opvang (BSO) werken maar wil je ook graag aan de slag met de allerkleinsten op de peutergroep of kinderdagverblijf? Bij Prokino Kinderopvang kan je starten als Pedagogisch medewerker in ontwikkeling en een opleiding volgen. 

Dit is jouw kans om als zij-instromer te komen werken in de kinderopvang! En jouw talenten (verder) te ontwikkelen. Meld je direct aan.

  • Opleiding Pedagogiek 0-13 jaar 
    De opleiding ‘Pedagogiek 0-13 jaar’ duurt 3 maanden. Na deze opleiding ontvang je een certificaat dat als aanvullend bewijs dient voor de functie Pedagogisch Medewerker. Met dit certificaat kan jij aan de slag op een BSO of kinderdagverblijf van Prokino kinderopvang. Maar ook tijdens je opleiding word je al ingezet op een van onze kinderopvanglocaties. Deze opleiding wordt door Prokino betaald. 
  • EVC (erkenning verworven competenties)
    Heb je al ervaring met kinderen in de leeftijd van 0 – 13 jaar en kennis van de kinderopvang? Dan is het EVC-traject een kans voor jou om je kwalificaties te behalen voor de kinderopvang. Via dit traject kan je jouw competenties aantonen op basis van je eerdere opgedane werkervaring. Na een traject van 3 tot 6 maanden en een assessment ontvang je het certificaat Startbekwame pedagogisch medewerker en kan je volwaardig op het kinderdagverblijf of BSO werken. Maar ook tijdens dit traject zal je al ingezet worden op één van onze locaties. 

Er zijn veel mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan bij Prokino Kinderopvang. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden die passen bij jouw achtergrond en werkervaring. Wil je hierover in gesprek, stuur dan een mail naar werken@prokino.nl met je cv zodat we een afspraak kunnen maken! 

Benieuwd naar hoe het is om bij Prokino Kinderopvang te werken (en leren)? Lees al onze medewerkersverhalen via de button hieronder!

 “Elke dag voel ik het vertrouwen dat ik het goed doe en daar waar ik kan leren, krijg ik ook de handvatten om te groeien.” - Meryem, Pedagogisch Medewerker

 

Werken als hbo-student bij Prokino Kinderopvang 

Met een hbo-diploma kan je ook werken bij Prokino Kinderopvang op een kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang. Afhankelijk van de opleiding, het leerjaar en het aantal behaalde studiepunten, mag je aan de slag. Er zijn veel mogelijkheden en die bespreken wij graag met jou. Wil je alvast wat meer informatie kijk dan op deze website.

Ben je student en wil naast je opleiding in de kinderopvang werken bij Prokino? Stuur dan een mail naar werken@prokino.nl met je cv én geef je beschikbaarheid door, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Stage lopen 

Jouw vliegende start bij Prokino Kinderopvang of Prokino Zorg! Volg je nog een mbo- of hbo-opleiding of ben je net klaar en wil je je kennis in de praktijk brengen? Dan is een stage een mooie start. Wij bieden stageplekken aan op onze verschillende kinderopvanglocaties, zorglocaties én op ons hoofdkantoor in Diemen. Je krijgt volop de ruimte om jezelf en je talenten te ontwikkelen! 

In de kinderopvang kan je vanuit het mbo- en hbo-onderwijs stagelopen op de kinderopvanglocaties en opdrachten maken. In de zorg plaatsen wij alleen studenten vanuit het hbo-onderwijs vanwege de complexe doelgroep waarmee wij werken. Je kan stagelopen als jeugdzorgwerker op de residentiële groepen en begeleid wonen en gezinnen. 

Wil je stage lopen, dan kun je dit formulier invullen. Geef daarbij aan welke opleiding je volgt, of je stage wilt lopen in de kinderopvang, jeugdzorg of op ons hoofdkantoor én naar welke provincie jouw voorkeur uit gaat. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of er een match is. 

Vragen? 

Heb je vragen of heb je meer informatie nodig? Twijfel dan niet en neem dan contact op met Petra Overdevest, onze collega Werving & Selectie.
Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-82244795 en via werken@prokino.nl