EmailFacebookLinkedIn

Gedragswetenschapper - Capelle aan den IJssel

 • Wil jij meebouwen in een team met jonge, enthousiaste collega’s?
 • Houd jij in de samenwerking met andere zorgpartijen en alle belangen die daarbij spelen, altijd ‘de bedoeling’ voor onze kinderen scherp in het vizier?
 • Weet jij vanuit visie een vertaling te maken naar het dagelijks handelen en het evalueren hierop?

Dan is Prokino Zorg opzoek naar jou!

Waar kom je te werken?

Prokino Zorg is een landelijke organisatie die kinderen, jongeren en jongvolwassenen ondersteuning en begeleiding biedt. We doen dat op een zo gewoon mogelijke manier, thuis, dichtbij huis of in één van onze woonvoorzieningen. Samen met de client kijken onze begeleiders naar de stappen die nodig zijn om ze te begeleiden naar zelfstandigheid. We proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren, ofwel vanuit onze eigen organisatie ofwel door samen te werken met anderen. Bij Prokino Zorg zijn we niet van ‘Het kan niet, omdat...’, maar van: ‘Hoe kan het wel?’

Jij werkt in Capelle aan den IJssel en bent verantwoordelijk voor het meiden Kamer Training Centrum en de meiden Leefgroep. Jij maakt als gedragswetenschapper deel uit van het team Gedragswetenschappers Rotterdam Rijnmond en het landelijke team Gedragswetenschappers Prokino Zorg. 

Het team Gedragswetenschappers Rotterdam Rijnmond bestaat uit jonge, enthousiaste collega’s. Samen zorgen jullie voor visie op de zorg die we bieden en voor beleid en methodieken die passend zijn voor de verschillende doelgroepen.

Wat ga je doen in deze functie? Jij:

 • werkt vanuit een fundamenteel geloof in de eigen verantwoordelijkheid en het groeipotentieel van de jongeren en in de betrokkenheid van hun netwerk. Vanuit dit geloof coach je de pedagogisch medewerkers op de groepen; individueel en in teamverband;
 • bewaakt de kwaliteit van de zorg die geboden wordt en zorgt voor afstemming met belangrijke partners uit netwerk en samenwerkingsverband;
 • weet vanuit visie een vertaling te maken naar richtlijnen voor het dagelijks handelen van de zorgmedewerkers;
 • houdt zicht op de trajecten van de jongeren die we begeleiden, evalueert dit regelmatig en speelt proactief in op ontwikkelingen en knelpunten.

Als gedragswetenschapper weet jij inmiddels als geen ander hoe boeiend, maar ook hoe intensief het huidige werk in de jeugdzorg is. Jij zet daarin jouw eigen ervaringen en kennis in, en bouwt samen met je collega gedragswetenschappers aan een sterke vakgroep. Je levert jouw bijdrage aan het opzetten van diagnostiek en behandeling binnen Prokino Zorg en je voorziet de manager Gedragswetenschappers van advies over visie en beleid.

Wie ben jij? Jij:

 • hebt een afgeronde WO-opleiding (ortho-)pedagogiek of (ontwikkelings-) psychologie, een BIG registratie is een pre;
 • weet hoe je medewerkers kunt coachen en kunt meekrijgen in de visie en werkwijze van de organisatie;
 • weet collega’s en medewerkers in hun kracht te zetten, zodat zij de juiste begeleiding kunnen bieden op de groepen;
 • signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen jouw team en binnen de organisatie en weet hier proactief op in te spelen.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prokino Zorg; dat is samen grenzen verleggen. Onze open cultuur biedt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en kansen met beide handen aan te grijpen. Samen leren wij van uitdagingen en ontdekken wij creatieve oplossingen. Het ondersteunen van jongeren in het vormen van een sterke basis, zodat zij vol zelfvertrouwen de wijde wereld in stappen. Dat is waar wij goed in zijn. Verder bieden wij je:

 • een werkplek in een groeiend en innovatief team in een regio waar veel kansen liggen;
 • een dynamische organisatie die groeit en samenwerking met partners belangrijk vindt;
 • een jaarcontract voor 24 uur per week met de intentie tot verlenging;
 • arbeidsvoorwaarden en salaris conform schaal 11 van de CAO Jeugdzorg.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Na het uploaden van je cv en motivatie kijken we of ook wij een match zien. Als dat het geval is, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Zijn we beiden enthousiast dan volgt een tweede gesprek. En komen we er samen uit, dan kun je wat ons betreft snel aan de slag!

Klaar om te solliciteren? Dat kan via onderstaande knop.

Wil je meer weten?

Enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Judith Versteege via e-mailadres j.versteege@prokino.nl of telefoonnummer 06-23 87 03 68. Wegens vakantie van 8 tot en met 23 februari 2023 niet bereikbaar, neem dan voor vragen contact op met Linda Voetman l.voetman@prokino.nl of telefoon 06 23 78 51 49.

Samen verleggen wij grenzen, schets jij de kaders?

Kenmerken vacature

Contactpersoon