EmailFacebookLinkedIn

Gedragswetenschapper Ambulant Team - Zeeland 

We zijn op zoek naar een enthousiaste gedragswetenschapper voor ons ambulante team in Zeeland. Voor de regio Zeeland en West-Brabant, met kantoorlocatie in ’s-Heer Hendrikskinderen, zoeken wij met spoed een gedragswetenschapper met generalistische blik, die in staat is de jeugdzorg professionals inhoudelijk te ondersteunen en te coachen in het werken met zowel kinderen, jongeren, ouders als (jong)volwassenen.

Waar kom je te werken?

Prokino Zorg is een landelijke organisatie die kinderen, jongeren en jongvolwassenen ondersteuning en begeleiding biedt. We doen dat op een zo gewoon mogelijke manier, thuis, dichtbij huis of in één van onze woonvoorzieningen. Samen met de client kijken onze begeleiders naar de stappen die nodig zijn om ze te begeleiden naar zelfstandigheid. We proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren, ofwel vanuit onze eigen organisatie ofwel door samen te werken met anderen. Bij Prokino Zorg zijn we niet van ‘Het kan niet, omdat...’, maar van: ‘Hoe kan het wel?’

Je werkt voor Prokino Zeeland, naast jou is er nog een gedragswetenschapper aan Prokino Zeeland verbonden. Daarnaast maak je deel uit van het landelijk team gedragswetenschappern Prokino Zorg. Daarin zitten alle gedragswetenschappern van zowel de ambulante teams, als de residentiele jeugdzorg-groepen als van de Wmo-teams. Samen zorgen jullie voor visie op de zorg die we bieden en voor beleid en methodieken die passend zijn voor de verschillende doelgroepen.

Wat ga je doen in deze functie? Jij:

 • bent verbonden aan ons zorgteam in Zeeland en West-Brabant voor jeugdhulpvragen op het gebied van de ambulante zorg binnen de individuele begeleiding, gezinsbegeleiding en ouderbegeleiding, op het gebied van groepsbegeleiding,  binnen onze onderwijszorgteams en binnen de WMO.
 • bewaakt de kwaliteit van de zorg en beargumenteert de keuzes in begeleiding en aanpak.
 • adviseert, inspireert en biedt coaching aan de zorgmedewerkers zowel individueel als in teamverband, zowel op casusniveau als gericht op de eigen professionele ontwikkeling van de zorgmedewerkers.
 • coacht de ambulante zorgmedewerkers individueel tijdens caseloadgesprekken en in teamverband door het organiseren van deskundigheidsbevordering;
 • weet vanuit visie een vertaling te maken wat begeleiding van jongeren en gezinnen betekent; wat aan ondersteuning en aan toezicht naast elkaar mag bestaan;
 • houdt zicht op de trajecten van de cliënten die we begeleiden, evalueert dit regelmatig en speelt proactief in op ontwikkelingen en knelpunten;
 • draagt samen met je collega gedragswetenschappern bij aan een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het beleid, methodieken en instrumenten binnen al ons zorgaanbod.

Wie ben jij? Jij:

 • hebt een afgeronde WO-opleiding (ortho-)pedagogiek of (ontwikkelings)psychologie en liefst al enige ervaring in de (jeugd-)zorg; 
 • weet hoe je medewerkers kunt coachen en kunt meekrijgen in de visie en werkwijze van de organisatie;
 • weet ‘de bedoeling’ voor iedere client altijd in het vizier te houden en maakt daarin afwegingen tussen alle belangen en tussen het dilemma zelfstandigheid en hulpvraag;
 • bent doortastend en kunt - op afstand via de begeleiders - nabijheid bieden op de trajecten van de jongeren;
 • signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen (het aanbod van) het team en weet hier proactief op in te spelen.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prokino Zorg; dat is samen grenzen verleggen. Onze open cultuur biedt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en kansen met beide handen aan te grijpen. Samen leren wij van uitdagingen en ontdekken wij creatieve oplossingen. Het ondersteunen van jongeren in het vormen van een sterke basis, zodat zij vol zelfvertrouwen de wijde wereld in stappen. Dat is waar wij goed in zijn. Verder bieden wij je:

 • een dynamische organisatie die groeit en samenwerking met partners belangrijk vindt;
 • een jaarcontract voor 28-32 uur per week met de intentie tot verlenging;arbeidsvoorwaarden en salaris conform schaal 11 van de CAO Jeugdzorg.
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering;
 • een werkomgeving waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

We ontvangen graag jouw cv en motivatie voor 15 januari 2023. Na het uploaden hiervan, laten we je weten of wij de match met jou zien. Als dat het geval is, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Dan kun jij ook beoordelen of jij die match ook ziet. Zijn we beiden enthousiast? Dan volgt een tweede gesprek. En komen we er samen uit, dan kun je wat ons betreft snel aan de slag!

Klaar om te solliciteren? Dat kan via onderstaande knop.

Wil je meer weten?

Enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Judith Versteege via e-mailadres j.versteege@prokino.nl of telefoonnummer 06 – 23 87 03 68. 

Samen verleggen wij grenzen, schets jij de kaders?

Kenmerken vacature

Contactpersoon